Veelgestelde vragen

Doet BIJ1 mee aan de verkiezingen?

BIJ1 doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2021! Lees ons verkiezingsprogramma en bekijk onze kandidatenlijst. Blijf de sociale media in de gaten houden om te zien wanneer ook jij je stem op BIJ1 kan uitbrengen.

Wat is de status van mijn lidmaatschap?

Heb jij je via de website aangemeld als lid en je bijdrage betaald? Gefeliciteerd, dan ben jij nu officieel BIJ1-lid. In principe krijg je hiervan in de mail een bevestiging, en vervolgens ook nieuwsbrieven, oproepjes en uitnodigingen. Gebeurt dit niet, dan kan er iets in de administratie misgelopen zijn. Neem dan contact op met het partijbureau en wij lossen het voor je op.

Waarom zou ik lid worden van BIJ1 en hoe kan ik dit doen?

Als betalend lid help je ons met jouw bijdrage de Tweede Kamer in. Daarnaast ontvang je ook onze nieuwsbrief, uitnodigingen voor ledenvergaderingen en bijzondere BIJ1komsten. Klik hier en meld je vandaag nog aan. Welkom BIJ1!

In welke gemeenten zijn er afdelingen van BIJ1?

BIJ1 is een landelijke politieke partij en vindt het juist daarom belangrijk lokaal aanwezig te zijn. In Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is BIJ1 vertegenwoordigd met een lokale afdeling. Ook in Den Haag, Groningen, Leiden, Den Bosch, Eindhoven, Almere, Hilversum, Nijmegen-Arnhem en vele andere plekken ontstaan er afdelingen. Staat jouw gemeente hier niet tussen? Start je eigen afdeling! BIJ1 vindt het belangrijk dat al onze afdelingen onze idealen en kerndoelen onderschrijven. Ook steken we veel tijd en energie in onze (online-) communicatie. We vinden het belangrijk om eenheid in onze verscheidenheid te laten zien. Lees alles over het starten van een lokale afdeling op onze afdelingenpagina.

Ik ben al lid van een andere politieke partij. Kan ik nu nog wel lid van BIJ1 worden?

Natuurlijk! Je mag lid zijn van zoveel politieke partijen als je wil!

Wanneer zijn jullie BIJ1komsten en ben ik daar ook welkom?

Je bent van harte welkom op één van onze BIJ1komsten of borrels. Zo organiseren de afdelingen in Utrecht en Rotterdam regelmatig inhoudelijke avonden voor leden én niet-leden, en organiseert de Amsterdamse fractie regelmatig een vrijblijvend Politiek Café. Houd de sociale media in de gaten om te zien wanneer wij samen komen.

Hoe kan ik in contact komen met Sylvana Simons?

Via de contactpagina op de website kan je een mail sturen. We streven ernaar alle berichten binnen vijf werkdagen te beantwoorden.

Ik wil graag lid worden van BIJ1 maar zit erg krap bij kas. Wat kan ik doen?

Wij vinden dat je financiële situatie je hierin niet mag tegenhouden. Voor de mensen die geen €30 per jaar kunnen missen aan het partijlidmaatschap geldt een sociaal tarief. Neem contact op om hier meer informatie over te vragen.

BIJ1-kleurenbalk